Élelmiszerbiztonság


BARTUS KFT.
Élelmiszerbiztonság Politika
Társaságunk célkitűzése:
biztonságos és jó minőségű baromfi termékek gyártásával
piaci partnereink bizalmának megnyerése és megtartása.
Ezért társaságunk
élelmiszerbiztonsági rendszert működtet.
----------------------------------------------------------------
Az élelmiszerbiztonsági rendszerszer megteremtéséhez a következő lépéseket tesszük:

  • A Codex Alimentarius Hungaricus (Magyar Élelmiszerkönyv) 1-2-18/93. sz. előírása (2.kiadás 1998) alapján és nemzetközi szakismeretek figyelembevételével kiépítettük és működtetjük a Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) Élelmiszerbiztonsági Rendszert.
  • E megelőző rendszer kiterjed a rendszer hatókörébe tartozó termékekkel kapcsolatos fizikai, kémiai és biológiai veszélyekre, az alap- és csomagolóanyagok beszerzésére, tárolására, a baromfi vágás és feldolgozás technológia folyamatának minden lépésére, a raktározásra és kiszállításra, az élelmiszerbiztonság szempontjából befolyással bíró berendezések, üzemrészek karbantartására és tisztítására valamint a személyi és üzemi higiéniára.
  • Betartjuk az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos mindenkori hatósági előírásokat, folyamatosan követjük a szakismeretek bővülését. Ezeknek és a technológiai változásoknak megfelelően napra készen tartjuk a rendszert, ehhez rendszeres belső és külső felülvizsgálatokat végzünk.
  • A BARTUS KFT. beszállítóit úgy választjuk meg, hogy beszállított termékeik/szolgáltatásaik az előírt élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfeleljenek.
  • A termelést megfelelő higiéniai körülmények között végezzük, különös figyelmet fordítva a személyi és üzemi higiéniára. 
  • Rendszeres képzések segítségével kívánjuk elérni, hogy a BARTUS KFT. minden dolgozójának váljék magatartásává, a biztonságos baromfi-termékek előállítására való törekvés. 
  • A BARTUS KFT. vezetése elkötelezett e feladatok végrehajtását illetően és biztosítja az ehhez szükséges erőforrásokat. 

A BARTUS KFT. a HACCP Élelmiszerbiztonsági Rendszer kidolgozásával, működtetésével és folyamatos fejlesztésével törekszik a vevői igények lehető legmagasabb szintű kielégítésére. 

 

Halásztelek, 2023. december 27..

Bartus József
 

Üdvözöljük weblapunkon!