Élelmiszerbiztonság
BARTUS KFT.
Élelmiszerbiztonság Politika
Társaságunk célkitűzése:
biztonságos és jó minőségű baromfi termékek gyártásával
piaci partnereink bizalmának megnyerése és megtartása.
Ezért társaságunk
élelmiszerbiztonsági rendszert működtet.
----------------------------------------------------------------
Az élelmiszerbiztonsági rendszerszer megteremtéséhez a következő lépéseket tesszük:
- A Codex Alimentarius Hungaricus (Magyar Élelmiszerkönyv) 1-2-18/93. sz. előírása (2.kiadás 1998) alapján és nemzetközi szakismeretek figyelembevételével kiépítettük és működtetjük a Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) Élelmiszerbiztonsági Rendszert.
- E megelőző rendszer kiterjed a rendszer hatókörébe tartozó termékekkel kapcsolatos fizikai, kémiai és biológiai veszélyekre, az alap- és csomagolóanyagok beszerzésére, tárolására, a baromfi vágás és feldolgozás technológia folyamatának minden lépésére, a raktározásra és kiszállításra, az élelmiszerbiztonság szempontjából befolyással bíró berendezések, üzemrészek karbantartására és tisztítására valamint a személyi és üzemi higiéniára.
- Betartjuk az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos mindenkori hatósági előírásokat, folyamatosan követjük a szakismeretek bővülését. Ezeknek és a technológiai változásoknak megfelelően napra készen tartjuk a rendszert, ehhez rendszeres belső és külső felülvizsgálatokat végzünk.
- A BARTUS KFT. beszállítóit úgy választjuk meg, hogy beszállított termékeik/szolgáltatásaik az előírt élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfeleljenek.
- A termelést megfelelő higiéniai körülmények között végezzük, különös figyelmet fordítva a személyi és üzemi higiéniára.
- Rendszeres képzések segítségével kívánjuk elérni, hogy a BARTUS KFT. minden dolgozójának váljék magatartásává, a biztonságos baromfi-termékek előállítására való törekvés.
- A BARTUS KFT. vezetése elkötelezett e feladatok végrehajtását illetően és biztosítja az ehhez szükséges erőforrásokat.
A BARTUS KFT. a HACCP Élelmiszerbiztonsági Rendszer kidolgozásával, működtetésével és folyamatos fejlesztésével törekszik a vevői igények lehető legmagasabb szintű kielégítésére.
Halásztelek, 2023. december 27..
Bartus József
|